IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакванията на продавачи и купувачи на имоти в Европа се сближават

Вече пазарните условия изглеждат по-реалистични, а обемът от сделки се покачва, казват специалисти

13:17 | 04.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Очакванията на продавачи и купувачи на имоти в Европа се сближават

Пропастта между ценовите очаквания на продавачи и купувачи в Европа, която беше много голяма миналата година, започва постепенно да се затваря, коментира Саша Хеттрих, управляващ партньор на консултантската компания King Sturge в Германия.

Всичко това е причина пазарните условия да изглеждат по-реалистични и води до ръст в обема от сделки.

Наред с това перспективите за успех, дори и за по-мащабни сделки, се увеличават, което е подкрепено и от макроикономически данни.

От King Sturge сочат, че доверието към пазара на имоти в Европа се покачва през последните месеци. Индексът на компанията отчете повишение от 2% през февруари. Покачването се дължи най-вече на ръст в индекса за приходите от наем, който се повиши до 74,2 пункта през февруари от 69,4% през януари.

За сравнение обаче компонентът за инвестиционния климат отчете понижение от 1,9% на месечна база и спадна до 95,3 пункта през февруари.

Индексът на King Sturge, който отчита сдържана позитивност през февруари, показва за пореден път, че пазарните играчи остават предпазливи относно значителните заплахи, които все още са видни на финансовите пазари, коментира Хеттрих.

Според него пазарът се намира далече от еуфория, предвид рисковете, свързани с кредитите на пазара на бизнес имоти в САЩ, както и несигурността на глобалните валутни и кредитни пазари.

Въпреки тази сдържаност на инвеститорите обаче, от компанията забелязват повишен интерес към германския пазар. Наред с това по-активни стават инвеститори от Великобритания и САЩ, към които се присъединяват и такива от Азия и арабския свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още