IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бъфет очаква американските жилища да спрат да поевтиняват след около година

Според инвеститора най-трудно ще е възстановяването на онези пазари, на които разликата между предлагането на жилища и жилищните нужди е била най-голяма

12:29 | 01.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бъфет очаква американските жилища да спрат да поевтиняват след около година

Спадът в цените на недвижимите имоти в САЩ ще спре след около година, прогнозира американският инвеститор Уорън Бъфет в цитирано от Bloomberg писмо до акционерите на управлявания от него холдинг Berkshire Hathaway. 

„След около година проблемите на жилищния пазар би трябвало в голяма степен да са останали зад нас“, смята Бъфет. „Цените, разбира се, ще бъдат под нивата от времето на „балона“, но за всеки продавач и наемодател, пострадали (от кризата), ще се намерят купувачи, които да се възползват“.

По думите му преди няколко години хората са възприемали като добра новина това, че годишно са били започвани да се строят около 2 млн. жилища. Новосформиращите се домакинства обаче са били само около 1,2 млн., подчертава инвеститорът.

Според него най-трудно ще е възстановяването именно на онези пазари, на които разликата между предлагането на жилища и жилищните нужди е била най-голяма.

За четвъртото тримесечие на миналата година Berkshire Hathaway отчете силен ръст на печалбата си до 3,06 млрд. долара спрямо 117 млн. долара за съответния период на предходната година. За цялата 2009 г. холдингът има нетна печалба от 8,06 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още