IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Гюргево ще правят първото частно летище в Румъния

Инвестицията в проекта ще достигне 150 до 200 млн. евро

11:01 | 25.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
В Гюргево ще правят първото частно летище в Румъния

Догодина в румънския град Гюргево е запланувано да стартира изграждането на първото частно летище в страната.

Проектът е предвиден да бъде реализиран върху площ от 2 хил. дка, като инвестицията ще достигне 150 до 200 млн. евро.

Инвеститор е 43-годишният румънски бизнесмен Нелу Йордаке, собственик на нискобюджетната авиокомпания Blue Air, пише ZF.

Той притежава група от фирми с приходи от около 500 млн. евро, в които влизат също строителната компания Romstrade и фермата за производство на плодове La Mosie.

Според изданието Йордаке един от най-консервативните бизнесмени в Румъния, които почти не използват дългово финансиране и са много предпазливи относно риска.

„Харесва ми да създавам бизнеси от нищо“, коментира той. „Не инвестирах в имоти, тъй като никога не съм обичал спекулациите.“

Той казва, че за инвестициите във фермата La Mosie, също разположена в Гюргево, не е използвал никакви кредити и е инвестирал 7 млн. евро собствени средства. Също със свои средства той е финансирал концесията на летището в Бакъу на стойност 29 млн. евро.

Йордаке планира също инвестиции в Ирак, както и проект в сектора на железопътния транспорт в Румъния.

За финансирането на инвестиционните си планове през следващите години той смята да използва банково финансиране, публично предлагане, както и емисия на облигации, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още