IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

858 имота вече не са необходими на армията, предстоят търгове

Решения при какви условия ще се организират търговете ще има за всеки отделен имот

17:24 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
858 имота вече не са необходими на армията, предстоят търгове

Имотите с отпаднала за армията необходимост са 858. От тях една голяма част нямат документи за собственост. Това каза пред журналисти в отговор на въпрос министърът на отбраната Аню Ангелов.

Много последователно ще се предлагат ненужни имоти, като за всеки отделен ще се взима конкретно решение и ще има публични търгове, за които ще има информация на сайта на Министерство на отбраната (МО), каза Ангелов, цитиран от БТА. Министърът гарантира пълна откритост по отношение на търговете.

Ангелов посочи, че когато е била вложена задължителната процентна ставка от 40 процента при определяне на началната тръжна цена на даден имот, това е станало по време, когато данъчната оценка е била наполовина от сегашната.

Според закона първоначалната цена се определя от данъчната оценка плюс 40 процента.

Ако се запазят тези 40 процента, голяма част от имотите стават непродаваеми, посочи военният министър. По думите му се обмисля възможност този праг да не е задължителен и да може да бъде намаляван, когато това се налага.

Предвиждаме отново откриване на изпълнителна агенция „Инфраструктура на отбраната“, в която ще минат всички инфраструктурни елементи от отбраната на страната. В нея обаче няма да има разпоредителни функции, както беше преди, уточни Ангелов, който добави, че тези функции остават на министъра на отбраната.

Агенцията ще подготвя и ще осъществява търга, но решенията ще бъдат на военния министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още