IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лек спад на жилищните цени в Париж, средната цена е 6454 евро за кв. м

Поскъпват само по-големите жилища, които обаче са и по-слабо търсени на все още неустойчивия пазар

09:46 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лек спад на жилищните цени в Париж, средната цена е 6454 евро за кв. м

С 0,4% до 6454 евро за кв. м е паднала за месец средната цена на жилищните имоти в Париж. Данните са към началото на февруари, а сравнението е спрямо началото на януари тази година.

Статистиката, изготвена от сайта за имоти MeilleursAgents.com, показва, че цените на гарсониерите и двустайните апартаменти са се понижили с 1,5% за месец и 3% за два месеца.

За сметка на това се наблюдава ръст при жилищата с три и повече стаи, където поскъпването е средно с 1% за наблюдавания месец и с 2% от началото на декември.

„Спадът в цените при маломерните жилища ни показва крехкостта на обявеното възстановяване“, коментира Себастиан дьо Лалон, президент и основател на сайта. По думите му именно по-малките жилищни имоти са най-търсени на пазара и са подхранвали леко възходящото движение на този пазар от пролетта на 2009.

„От декември насам сме свидетели на прекъсване на тенденцията“, допълва той, подчертавайки, че за трайно стабилизиране на сектора все още не може да се говори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още