IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 50% от площите в нов мол в Стара Загора са отдадени, отваря през август

Сред наемателите в Galleria Stara Zagora е групата Inditex, както и Cinema City и Mercator

15:09 | 19.02.10 г.
Над 50% от площите в нов мол в Стара Загора са отдадени, отваря през август

Над 50% от площите на бъдещия мол в Стара Загора Galleria Stara Zagora са отдадени под наем, като се водят преговори с още няколко големи търговски марки, съобщиха от инвеститора GTC България.

Строежът е в напреднала фаза, като по план молът трябва да отвори врати в края на август тази година, уточняват от компанията.

Сред наемателите е групата Inditex, която ще отвори в мола магазини на Zara, Bershka, Stradivarius и Pull & Bear. Reserved, House, Cropptown и Deichmann, както и Cinema City и Mercator също са подписали договори за наем на площи. В мола ще има също магазин от веригата Domo, книжарница “Хермес” и аптека “Субра”.

Общата търговска площ на Galleria Stara Zagora възлиза на повече от 25 хил. кв. м, а инвестицията надхвърля 50 млн. евро. Проектът е финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие и от Уникредит банк.

Молът се намира на 5 минути от пешеходната зона на града на бул. „Патриарх Евтимий” в непосредствена близост до гъсто населени жилищни квартали. Центърът ще разполага с подземен паркинг с над 600 паркоместа.

В града вече работи Park Mall Стара Загора.

GTC България има активни проекти и в Бургас и Варна. Компанията е 100% дъщерно дружество на полската Globe Trade Centre, която развива дейност в 10 страни в Централна и Източна Европа. Акциите на дружеството се търгуват на борсата във Варшава.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още