IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google иска да прекрои град, за да спести трафика на служителите си

Интернет гигантът иска да превърне територията в близост до своята централа в град Маунтийн Вю в жилищна зона

12:24 | 19.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Google иска да прекрои град, за да спести трафика на служителите си

Интернет компанията Google иска да прекрои градоустройствения план на града Маунтийн Вю, намиращ се в централната част на щата Калифорния, където е разположена и нейната централа. Целта на Google е да спести на своите служители необходимостта да се борят с тежкия трафик, за да стигнат до работа всеки ден. Ето защо Google иска да превърне територията в близост до своята централа в жилищна зона, в която да могат да се построят къщи и магазини.

По този начин затрудненото придвижване на няколко хиляди служители, които работят в централата на интернет гиганта в Калифорния, ще отпадне като проблем. Общественият транспорт до северния район на Маунтийн Вю е оскъден и заради това Google използва автобуси, които превозват служителите до работа, но това не решава проблема с натоварения трафик и загубата на време, пише CNN.

В писмо до кмета на Маунтийн Вю вицепрезидентът на Google по въпросите, свързани с недвижими имоти и услуги в тази област, Дейвид Радклиф е препоръчал да се промени статутът на района по такъв начин, че централата на Google да продължава да бъде център за устойчиво развитие.

Той е уточнил, че целта на Google е да подпомогне баланса между професионалния и семейния живот на своите служители. Чрез превръщането на района около централата в жилищна зона те ще управляват по-добре разходите си за транспорт и времето за придвижване. Радклиф е помолил за по-задълбочен диалог със служителите на градската администрация по тази тема колкото се може по-скоро.

Google е добре позната за извънредните придобивки, които предлага на своите служители, включително безплатен обяд и вечеря, автомивка, лекарски прегледи и детски градини. Според някои критици обаче с този ход Google иска служителите да бъдат по-близо до офиса, което вероятно ще ги накара да отделят повече време за изпълнението на служебните си задължения.

Управата на Маунтийн Вю в момента работи върху актуализацията на плановете за развитие на града, като ще бъде обсъден и въпросът кои нови зони да бъдат превърнати в жилищни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още