IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андрей Круглихин става изпълнителен директор на ЕЛАРГ

Досегашният Стоян Малкочев се оттегля и остава член на СД поради лични причини

16:45 | 16.02.10 г.
Андрей Круглихин става изпълнителен директор на ЕЛАРГ

Андрей Круглихин става изпълнителен директор на ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ, съобщиха от дружеството. Досега Круглихин беше член на Съвета на директорите.

Досегашният изпълнителен директор Стоян Малкочев се оттегля от позицията по лични причини, като ще продължи да изпълнява функциите си на член на Съвета на директорите, съобщават от фонда за земеделска земя.

Андрей Круглихин е старши консултант в QVT Fund LP, базиран в Лондон хедж фонд, който управлява активи за над 8.5 млд. евро и е най-големият акционер в ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ.

Андрей Круглихин е гражданин на Руската федерация. Той е работил в отдел Корпоративни финанси за развиващи се пазари в Европа в ING Bank, London, през 2005 г. Дотогава, в продължение на пет години, е главен изпълнителен директор на Петрол Холдинг АД.

Андрей Круглихин е магистър по енергийна икономика от Московския физико-технически институт. През 2007 г. се дипломира по съвместната програма Trium EMBA на три университета по бизнес администрация - New York University Stern School of Business (NYU Stern), the London School of Economics and Political Science (LSE) и Graduate Business School (HEC Paris). Той е носител на Certified Diploma in Accounting and Finance (CDipAF) от Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители (ACCA).

Справка в търговския регистър показва че Андрей Круглихин е бил в управителните органи на Петрол холдинг АД гр. Варна, Нафтекс Петрол АД, гр. Варна, Нафтекс България холдинг АД, Контролно-заваръчни устройства АД, гр. София, Финекс АД гр. София, Юрекс Консулт и Транскарт АД гр. София.

Той е едноличен собственик на Терен ЕООД, гр. Варна.

В интервю от миналата седмица Стоян Малкочев заяви, че се обмисля стартирането на арендаторска дейност в още няколко района на България, след като ЕЛАРГ направи това в Ямболско, чрез дъщерното ЕЛАРГ Агро ЕАД и вече има засяти близо 15 хил. дка пшеница.

В последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпнаха с 29,03% до 0,8 лв. за акция и 47,8 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още