IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелската Elbit Imaging готви инвестиции за 1 млрд. долара в имоти в САЩ

Компанията създава фонд с американски партньор, който ще е с фокус върху търговски и бизнес имоти

11:10 | 10.02.10 г.
Израелската Elbit Imaging готви инвестиции за 1 млрд. долара в имоти в САЩ

Израелската компания Elbit Imaging Ltd. реши да се включи на пазара на недвижими имоти в САЩ. Компанията и американски партньор ще инвестират общо 200 млн. долара в равни дялове в инвестиционен фонд за имоти, съобщи израелското онлайн издание Globes.

За целите на фонда Elbit Imaging създава съвместно дружество - Elbit Plaza USA LP, заедно с дъщерното си дружество Plaza Centers NV. Elbit Imaging и Plaza Centers ще инвестират по 50 млн. долара за дела на Elbit Plaza във фонда.

Elbit Plaza е подписало рамковото споразумение за инвестиционния фонд с Eastgate Property LLC, дъщерното дружество на американската NCH Capital Inc. Elbit Plaza и Eastgate ще инвестират по 100 млн. долара във фонда, който ще е с фокус върху търговски и бизнес имоти.

Двете компании планират да съберат общо 400 млн. долара във фонда, като привлекат 200 млн. долара от други инвеститори. Така инвестициите на фонда може да достигнат 1 млрд. долара след привличане на дългово финансиране.

Elbit Plaza и Eastgate ще търсят потенциални инвеститори две години, през които фондът ще купува имоти или ще създава съвместни дружества със собственици на подходящи активи или портфолио. Компаниите планират да продадат активите на фонда в рамките на 5-7 години след първоначалното му финализиране.

Plaza Centers има интереси в сектора на имотите и у нас. Миналата година тя обяви, че е придобила контролиращ дял в проект за изграждането на търговски и офис комплекс с площ 75 хил. кв. м в София. Това е вторият проект на Plaza у нас, след като компанията придоби проект за изграждане на търговски център в Шумен през ноември 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още