IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститор отчита завръщане на интереса към пазара на имоти в Румъния

Американският бизнесмен Александър Херган наблюдава повишен интерес от страна на чужди инвеститори към румънския пазар на имоти, както и от международни търговски вериги

10:14 | 10.02.10 г.
Инвеститор отчита завръщане на интереса към пазара на имоти в Румъния

Американският бизнесмен Александър Херган, който реализира 35 проекта в Румъния като офис сградата Charles de Gaulle Plaza (централата на Petrom и на Vodafone) и търговския център Iris в Титан в Букурещ чрез компанията Avrig 35, казва, че не е очаквал срива на пазара на имоти и че продажбата на имоти на стойност около 300 млн. евро в подходящия момент е била продиктувана от пазара.

„Не очаквахме спада на пазара на недвижими имоти“, казва Херган, цитиран от Ziarul Financiar. Според него след една много трудна 2009 година пазарът дава признаци на възстановяване и се наблюдава повишен интерес от страна на чуждестранни инвеститори, както и от международни търговски вериги, които продължават експанзията си.

Коментарът си Херган е направил при старта на нов проект на Avrig 35 в понеделник в сектора на имотите – търговски център в Букурещ.

Инвеститорът е подписал и договори за наем с Auchan и Decathlon за търговски площи в проект на стойност 80 млн. евро, който предстои да бъде построен. Компанията ще използва собствени финансови ресурси и чуждестранни фондове заради нежеланието на банките да финансират проекти в сектора на имотите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още