IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма да спират строителството на столичния мол на бул. „Ситняково“

Инвеститорите на обекта са изпълнили всички предписания, дадени от контролните органи по привеждането на строителството в разрешения от тях режим

17:10 | 09.02.10 г.
Няма да спират строителството на столичния мол на бул. „Ситняково“

Спряна е процедурата по издаване на заповед за забрана за строителството на новостроящия се мол на бул. „Ситняково“ в столицата, съобщи директорът на дирекция „Контрол по строителството“ в направление „Архитектура и градоустройство“ Влади Калинов, цитиран от БТА.

Инвеститорите на обекта са изпълнили всички предписания, дадени от контролните органи по привеждането на строителството в разрешения от тях режим, допълни той.

Инвеститори в „Сердика Център“, който се предвижда да отвори през март, са австрийската Sparkassen Immobilien и германската ECE Projectmanagement.

На инвеститорите е изпратено писмо от дирекцията, в което се напомня, че трябва да се изпълни и споразумението между тях и район „Подуяне“ за възстановяването на улиците „Каймакчалан“ и „Буная“, тъй като пътните им настилки са увредени от товарните камиони, пренасящи материали за строителството.

В петък миналата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова направи внезапна проверка на строителния обект. Целта беше да се установи дали дадените предписания са изпълнени. Освободени бяха две платна за движение, а на първото платно е направена и пътека за преминаването на пешеходци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още