IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 40% по-малко жилища на изкуствените острови Франция и Испания до Дубай

Заради по-слабото търсене на островите ще бъдат построени по-малко единици

15:46 | 04.02.10 г.
С 40% по-малко жилища на изкуствените острови Франция и Испания до Дубай

Select Group, която застроява изкуствено създадените острови Франция и Испания от архипелага The World (Светът) в Дубай, планира да промени първоначалния си проект и броят на жилищните единици вероятно ще бъде намален с около 40%.

“По средата сме на промяна на проекта, за да отговорим на пазарните условия”, казва Рахаил Аслан, изпълнителен директор на компанията, пред Arabian Business.

“Намалихме плътността и го направихме по-атрактивен. Преди имаше доста единици в проекта, но го намалихме с около 40%, което означава, че има много повече зелени площи, сградите не са толкова плътно една до друга, а апартаментите ще имат по-хубави гледки“, допълва той.

Аслан посочва, че решението да се намали броя на единиците се дължи на по-слабото търсене от страна на купувачите.

Select Group стартира проекта по островите Франция и Испания през 2008 г. Тогава проектът беше оценен на 5,5 млрд. дирхама (1,49 млрд. долара) и се предвиждаше да има 816 жилищни имота и бутиков хотел със 75 стаи.

Архипелагът се състои от 300 изкуствени острова на 4 км от брега на Дубай и имитира формата на карта на света. Работата по него започва през май 2003 г. и към момента има 17 отделни големи проекта от него на стойност над 30 млрд. долара в процес на развитие.

Миналия месец стана известно, че през следващите няколко месеца предстои да започне работата по секцията от проекта, която изобразява Гренландия.

В сряда генералният строител на архипелага Nakheel, който си партнира с различни компании по проекта, отрече информация в британската преса, че островите потъват.

“Твърденията, че островите потъват, са изцяло погрешни... Островите бяха довършени преди няколко години и оттогава няма спадане”, посочват от Nakheel в свое изявление. В него пише също, че островите, които се виждат от космоса, не се носят от течението в Арабския залив, както още се твърди. Информация, че островите потъват, се появи още миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още