IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Български социалдемократи“ откупуват сградата на ул. „Аксаков“ в София

Едноетажната сграда със застроена площ 194,80 кв. м се използва от партията под наем

12:32 | 03.02.10 г.
„Български социалдемократи“ откупуват сградата на ул. „Аксаков“ в София

Правителството реши да продаде на партия „Български социалдемократи“ имот частна държавна собственост, който се намира на ул. „Аксаков“ 31 в София, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Едноетажната сграда със застроена площ 194,80 кв. м се използва от партията под наем и досега в подобряването й са вложени 162 859 лв. с ДДС, се посочва в съобщението.

Цената на имота е 413 702 лв. с ДДС и е определена от независим оценител.

Имотът се продава по разпоредбите на чл. 44а от Закона за държавната собственост. Според тях сделките с имоти частна държавна собственост с политически партии се извършва по решение на Министерския съвет без провеждане на търг, ако са налице следните условия - на партията да е предоставен под наем имот частна държавна собственост, да е участвала в изборите за Народно събрание и да е представена в парламента самостоятелно или в коалиция. Друго изискване е продажбата да се извърши по пазарна цена, определена от независим оценител, която не може да бъде по-ниска от данъчната оценка на имота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още