IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повече от година офис сграда в центъра на Букурещ търси наематели

Две години по-рано офис площите се наемаха още в момента, в който започнат строителните работи по сградата

15:05 | 01.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Повече от година офис сграда в центъра на Букурещ търси наематели

Румънската компания Primavera Development, която построи, отдаде под наем и продаде един от най-големите офис паркове в Букурещ, търси повече от година наематели за своя по-малка офис сграда в центъра на Букурещ.

Две години по-рано офис площите се наемаха още в момента, в който започнат строителните работи по сградата, пише специализираното издание ZF.

“Условията на офис пазара миналата година биха сложни”, коментира Даниел Танасою, един от мениджърите на компанията.

„През цялата 2009 г. ние търсихме наематели за офис сградата... но не намерихме никакви, затова спряхме строителните работи, след като завършихме грубия строеж“, казва той, като добавя, че се надява офис пазарът да започне да се раздвижва тази година, тъй като изтичат редица споразумения за наем.

Наемите в сградата, която е с площ от 3200 кв. м, са на нива от 14-14,5 евро на кв. м на месец.

През 2007 г. компанията продаде своя офис парк S-Park, който е 10 пъти по-голям като площ, на австрийската Immoeast. В момента на завършване на проекта наематели в парка с площ от над 30 хил. кв. м бяха големи банки, телекомуникационни, пивоварни компании и други, пише изданието.

„Можем да я отдадем на няколко наематели“, обяснява Танасою за новата сграда. „Ако подпишем предварително спораузмение за наем, сградата ще бъде финализирана за шест до осем месеца.“

Primavera Development притежава няколко строителни парцела в Букурещ, за които има разрешително за изграждането на офиси и жилища. Компанията има и терен в Сибиу за строителството на търговски център.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още