IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

16 сделки с държавни имоти в Плевенско на проверка в прокуратурата

Констатирани са нередности при отдадени под наем държавни имоти в парка "Кайлъка"

13:10 | 29.01.10 г.
16 сделки с държавни имоти в Плевенско на проверка в прокуратурата

16 сделки с държавни имоти в Плевенска област са изпратени за проверка в главната прокуратура. Те са подписани от бившия областен управител Цветко Цветков и от Калина Пецова, временно изпълняваща длъжността през 2005 г. Това съобщи на пресконференция днес в Плевен областният управител Иван Новкиришки, цитиран от БТА.

Случаите засягат нарушения при продажби, замени и отдаване под наем на държавна собственост от областната администрация до средата на 2009 г. Завършилата проверка на Сметната палата в областната администрация е установила множество административни и документални пропуски, посочи Новкиришки.

Документът от проверката съдържа 155 документни доказателства за 64 констатирани нередности. Визирани са държавни имоти в парка "Кайлъка" - отдадени под наем седем пещери за производствени и музейни дейности, терени под наем за спортни дейности и паркинги.

При одита на Сметната палата са констатирани непълноти при воденето и съхранението на документацията за обявяване и за резултатите при обществените поръчки и при търговията с държавните имоти. Установени са необосновано увеличени разходи на областния управител за представителни цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още