IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕБВР финансира изграждането на пет хотела в Русия

В момента в Русия оперират много малко международни хотелски групи, казват от банката

12:40 | 29.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕБВР финансира изграждането на пет хотела в Русия

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) съобщи, че смята да финансира строителството на пет хотела в руските градове Самара, Красноярск, Калининград и Ярославл.

Хотелите, които ще имат общо близо 900 стаи, ще бъдат изградени от Russian Hotel Investment. Компанията е базирана в Холандия. Акционери в нея са турската диверсифицирана холдингова компания Akfen Holding, компанията изпълнител на столичния проект „Сердика Център“ – Kayi, както и турската индустриална група Insa Group.

ЕБВР ще предостави кредит от 27 млн. евро, както и дялова инвестиция в размер почти на 7 млн. евро, за да финансира изграждането на хотелите. Общият обем на инвестицията се изчислява на 98,5 млн. евро. Френската верига за управление на хотели Accor ще управлява новите активи под марките Ibis и Novotel.

“В момента в Русия оперират много малко международни хотелски групи и където ги има те са предимно в сегментите с четири и пет звезди в Москва и Санкт Петербург”, се казва в съобщението на ЕБВР.

Новите проекти ще са в средния ценови сегмент.

През 2008 г. международната хотелска верига Hilton обяви, че стъпва на пазара в Русия с отварянето на хотела Hilton Moscow Leningradskaya.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още