IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Развиващите се икономики начело във възстановяването при бизнес имотите

Инвеститорската активност се е повишила в 70% от света през последното тримесечие, начело са Бразилия и Китай

12:06 | 28.01.10 г.
Развиващите се икономики начело във възстановяването при бизнес имотите

Инвеститорите се завърнаха на глобалния пазар на бизнес имоти през последното тримесечие на миналата година, когато сделките се увеличиха в по-голямата част от света благодарение на ниските лихвени нива и добрата възвръщаемост, сочи глобално проучване на британския Кралски институт на лицензираните оценители (RICS).

Инвеститорската активност се е повишила в 70% от световните пазари на бизнес имоти, като начело са Бразилия и Китай, разкрива проучването.

Нетният баланс на оценителите, които отчитат ръст на сделките в Бразилия се е повишил през четвъртото тримесечие до 61% от 29%, докато в Китай е нараснал до 58% от 47%.

„Силните резултати в проучването за Латинска Америка и Азия са отражение на продължаващото икономическо възстановяване“, казва главният икономист Саймън Рубинсън, цитиран от Dow Jones. Той обаче допълва, че много от по-развитите пазари вероятно ще бъдат спъвани от предизвикателства, породени от растящите задължения в публичния сектор и необходимостта властите постепенно да премахват икономическите стимули.

Във Великобритания офис пазарът в Лондон води възстановяването на пазара на имоти, като обемът налични площи се свива за първи път от две години, но на други места на Острова, както и в 90% от света, обемът продължава да расте.

В САЩ отново повече оценители са отчели спад на активността, отколкото ръст.

Оценителите са уверени, че развиващите се икономики, особено в Латинска Америка и Азия, ще продължат да водят възстановяването на пазара на имоти през първото тримесечие на тази година, но остават притесненията относно перспективите пред някои от по-развитите пазари на имоти. Като цяло оценителите остават песимистично настроени относно САЩ, Япония, Германия, Италия и Обединените арабски емирства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още