IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриха Мол Банско, гърците са основни купувачи

Блокадата на границата се е отразила и на оборотите в търговския център

15:44 | 25.01.10 г.
Мол Банско. Снимка: Банско Привилидж Ризорт
Мол Банско. Снимка: Банско Привилидж Ризорт

На 22 януари се състоя официалното откриване на Мол Банско, съобщиха от компанията инвеститор Банско Привилидж Ризорт ООД.

Първият търговско-развлекателен център в региона е разположен в непосредствена близост до кабинковия лифт. Търговският комплекс е на пет етажа с обща разгърната площ от около 6000 кв. м.

Магазинната част заема три етажа с общо 18 магазина за черна и бяла техника, супермаркет, бижутерия, спортни стоки, ски и сноуборд екипировки и аксесоари, облекла и други. Молът разполага с ресторант, кафе и бар върху площ от близо 1000 кв. м и с най-големия детски развлекателен център в Благоевградска област с площ от над 550 кв. м. Търговският център има също и подземен паркинг.

Инвестицията в мола надвишава 5 млн. евро.

От компанията уточниха за Investor.bg, че наемните нива са от 15 до 35 евро на кв. м.

В мола работят 70 души, общо администрация и служители в магазините. Само в Техномаркет са заети 15 души, като молът е един от най-големите работодатели в Банско, сподели Камен Диков, управител на компанията.

Гърците са основни купувачи в търговския център, който реално работи от 15 дни, но в последните дни поради блокадата на границата оборотите са намалели.

Акционери в Банско Привилидж Ризорт ООД са Ен Джи Кепитъл с 54,64% и Клавис Инвестмънтс със 17,86%. Американският гражданин Шробсдорф Албърт, притежавал преди 10,7%, е продал дела си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още