IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лондонската борса оряза офис площите в централата си

LSE е преотдала под наем една четвърт от сградата си в Ситито и вече заема четири от общо седемте й етажа

09:56 | 22.01.10 г.
Лондонската борса оряза офис площите в централата си

След спад на приходите Лондонската фондова борса (LSE) е преотдала под наем една четвърт от сградата си в Ситито и вече заема четири от общо седемте й етажа, съобщи Telegraph.

Групата очаква ходът, който идва след съкращенията на 130 работни места в Лондон и Италия миналата година, да увеличи приходите й с 3 млн. паунда на година.

В съобщение за финансовите си резултати за трите месеца до края на декември от LSE посочват, че приходите са паднали с 9% до 154,9 млн. паунда.

Финансовият директор на борсата Дъг Уеб казва, че LSE ще продължава да намалява разходите си и не изключва възможността от нови съкращения, въпреки че посочва, че групата се концентрира върху орязване на разходите за аутсорсинг на IT дейности.

LSE и други борси в Европа загубиха пазарен дял заради нови играчи като Chi-X и BATS, след като европейският пазар беше отворен за конкуренти през 2007 г.

Лондонската борса се опитва да се справи с намаляване на таксите и разходите, стартиране на нов бизнес и придобивания.

Уеб очаква компаниите да продължат да привличат допълнителен капитал, за да възползват от нови възможности при възстановяването на пазарите. Той очаква също вълна от нови листвания на британски и международни компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още