IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелската AFI подновява спрени проекти в Русия

Подобрен сентимент на пазара на имоти в страната забелязват от групата на милиардера Лев Левиев

12:20 | 21.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Израелската AFI подновява спрени проекти в Русия

Компанията за имоти AFI Development, част от израелската Africa Israel Investments, обяви планове да поднови основните си проекти в Русия поради подобряващите се условия на пазара.

Компанията, която е контролирана от израелския милиардер Лев Левиев, съобщи, че смята да поднови своя проект Paveletskaya, който предвижда изграждането на бизнес парк с площ от 89 477 кв. м. Наред с това компанията ще стартира третата фаза на мултифункционалния проект Ozerkovskaya Embankmen в Москва, която предвижда строителството на офиси и апартаменти с обща площ от 75 500 кв. м. Площта на целия проект с всички фази е 156 хил. кв. м, като той включва офиси, търговски площи, жилища, хотел и др.

Проектите се очаква да бъдат завършени през първата половина на 2011 г.

Също така компанията смята да завърши обществената инфраструктура, прилежаща към проекта Mall of Russia, който тя изгражда. Строителните работи ще бъдат извършени „от името на Община Москва“, вследствие на предварително споразумение, подписано през изминалите седмици. В замяна на това общината ще се откаже от своя дял, който има в проекта, съобщават от компанията.

Молът е с площ от 180 хил. кв. м и се очаква да бъде завършен през октомври 2010 г. От AFI казват, че маркетирането на проекта продължава да напредва, което е отражение на подобреното търсене на сегмента на търговски площи в Русия. Досега са отдадени около 40% от площите в мола, като редица от договорите са подписани наскоро.

Наред с това компанията е осигурила финансиране за своя хотелски комплекс Kalinina, който се изгражда в руския град Железноводск в южната част на страната. Sberbank се е съгласила да предостави кредит от 20 млн. долара за проекта при ефективна лихва от около 9,25%.

„През последните няколко месеца на 2009 г. забелязахме признаци на засилване на пазара и смятаме, че това е подходящият момент да продължим селективно с някои от нашите важни проекти“, коментира изпълнителният директор на компанията Александър Калдей.

Поради глобалната рецесия и високото ниво на задлъжнялост групата на Левиев изпадна в тежка криза през 2009 г., която можеше да му коства неговия дял в компанията. Въпреки това след продължителни преговори с облигационерите, в края на миналата година, той постигна сделка за спасяването на компанията.

У нас групата развива дейност чрез своето дъщерно дружество AFI Europe. То има няколко проекта в София, сред които са жилищните комплекси Vitosha Tulip, Lagera Tulip и Malina Tulip в София, офис комплекс във Варна и логистичен парк в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още