IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Принудително отнетите имоти в САЩ може да достигнат 3 млн. тази година

От RealtyTrac очакват случаите на просрочени ипотеки да продължат да растат заради безработицата и по-ниските цени на жилищата

16:28 | 14.01.10 г.
Принудително отнетите имоти в САЩ може да достигнат 3 млн. тази година

Тази година кредиторите в САЩ ще отнемат принудително рекордния брой от 3 млн. жилища в страната от собствениците им, които заради високата безработица и по-ниските цени на имотите не са в състояние да покриват вноските по ипотеките си или да ги продадат, сочи прогноза на RealtyTrac.

Миналата година в страната са регистрирани 2,82 млн. случая на принудително изземване, най-големият брой откакто RealtyTrac следи данните от 2005 г.

Тази година се очаква да има общо над 4,5 млн. просрочени ипотеки, включително съобщения за просрочване на ипотеката или за обявяване на търг, както и принудително отнемане от страна на банката, казва Рик Шарга, старши вицепрезидент на базираната в Калифорния компания за проучвания и данни в сектора, цитиран от Bloomberg. През 2009 г. е имало 3,96 млн. просрочени ипотеки.

Усилията на правителството и кредиторите в страната да запазят хората в жилищата им не успяват да предотвратят най-тежката криза с просрочените ипотеки от Голямата депресия насам.

До ноември щатските кредитори са модифицирали трайно условията по 31 382 ипотеки, или 1% от 4-те млн. заема, които предвижда да обхване планът на администрацията на президента Барак Обама за предотвратяване на просрочията по ипотеки, съобщиха от американското финансово министерство миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още