IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартът на проект за 300 млн. евро закъснява с повече от година

Израелските инвеститори обаче казват, че проект ще има, дори предвиждат още един - отново варненски

09:25 | 08.01.10 г.
Стартът на проект за 300 млн. евро закъснява с повече от година

Много от предвижданите колосални начинания в областта на недвижимите имоти се наложи да бъдат преразгледани. Някои от тях биват замразени, а реализацията на други се проточва във времето заради по-изострената предпазливост от страна на инвеститорите.

Във втората група попада и проектът от смесен тип Electra Hills на израелската компания Electra, която в средата на 2008 г. съобщи, че ще инвестира в него 300 млн. евро. Тогава се твърдеше, че старт на изграждането ще бъде даден в края на 2008 г., но запитване на Investor.bg към компанията показа, че все още са във фаза на подготвяне на необходимата документация за проекта.

От Електра България обаче са категорични, че просто придвижват нещата по-бавно и внимателното и вероятно строителството ще започне към средата на годината.

Според представената през 2008 г. информация Electra Hills ще е разположен във варненското село Калиманци и ще включва 5 хил. жилищни единици, търговски център, тенис кортове и други съоръжения. Той ще има еднофамилни и двуфамилни къщи и апартаменти, както и училище и църква. Теренът, върху който ще бъде изграден комплексът, е с площ 500 хил. кв. м, а разгънатата застроена площ (РЗП) – 450 хил. кв. м.

По думите на представители на Electra следващият проект, който може да започнат до 3-4 месеца, ще се намира под Паметника на българо-руската дружба във Варна, но отказаха да уточнят от какъв вид ще е той.

Жилищният комплекс „Botanica VIP Residence“, разположен в близост до Ботаническата градина във Варна, е също проект на Електра България. От компанията потвърдиха, че запазват плановете си за изграждане на бизнес комплекс, за който преди време бяха пояснили, че ще се намира недалеч от Бизнес парк Варна и ще е с обща РЗП от 14 500 кв. м.

Електра България е част от израелската компания Electra Group, чиято дейност обхваща строителство, инвестиции в недвижими имоти, инженерна дейност и участие в инфраструктурни проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още