IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прогнозират ръст на офис наемите в Лондон тази година

От консултантската компания King Sturge Prime очакват наемите в Ситито да се увеличат с над 10%

18:02 | 05.01.10 г.
Прогнозират ръст на офис наемите в Лондон тази година

Наемите на офиси в Лондон се очаква да нараснат през 2010 г. благодарение на повишаващото се доверие сред наемателите от финансовия сектор и ограниченото предлагане, след като паднаха с до 40% в условията на глобална финансова криза, сочи нов доклад, цитиран от Ройтерс.

От консултантската компания King Sturge прогнозират, че наемите в Ситито ще се увеличат с 10,5% до 47,50 паунда на квадратен фут (около 511 паунда за квадратен метър) до края на 2010 г. Наемите в Уест Енд пък ще достигнат 70 паунда на кв. фут, прогнозират още от компанията.

Очакваното подобрение на наемите може да облекчи страховете на инвеститорите, че възстановяването на цените на британския пазар на бизнес имоти може да се окаже краткотрайно.

Местни компании за имоти като Land Securities, British Land и Great Portland вече търсят възможности за придобивания в очакване на възстановяването на тежко засегнатия пазар в Лондон.

В останалата част от Великобритания, където спадът на наемите от пик до дъно беше по-ограничен, до 10%, консултантите прогнозират, че наемите ще продължат да падат заради слабото търсене, макар и с по-слаб темп от 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още