IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Планираните продажби на жилища в САЩ намаляха с 16%

Индикаторът обаче остава с 15,5% над нивото си от ноември 2008

17:53 | 05.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Планираните продажби на жилища в САЩ намаляха с 16%

Планираните продажби на жилища в Щатите намаляха значително през ноември, след като през октомври стигнаха най-високото си ниво за последните три години. 

Индексът, който следи броя на подписаните предварителни договори за продажбата на имот, се понижи с 16% спрямо октомври, когато отчете месечен ръст от 3,9%.

Данните изненадаха икономистите, които очакваха по-малък спад от 2,3% на месечна база. В сравнение с ноември 2008 г. планираните продажби на жилища са се увеличили с 15,5 на сто.

Планираните продажби на жилища са един от важните ориентири за състоянието на пазара на имоти, защото засичат най-рано тенденциите в поведението на купувачите и продавачите.

Според експертите на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти в САЩ изненадващо големия спад на индекса през ноември може да се обясни с изтичането на програмата за подпомагане на купувачите на първи имот.

Срокът на програмата обаче бе удължен до края на март 2010 г.

Данните за спада на планираните продажби на готови жилища не оказаха голямо внимание върху курса на щатския долар спрямо еврото, като към 17:45 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4418 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още