IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интеркапитал ще може да издава варанти и привилегировани акции

Чрез промените в устава дружеството овластява съвета на директорите си да увеличава капитала до достигане на 50 млн. лв.

16:48 | 05.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Интеркапитал ще може да издава варанти и привилегировани акции

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ ще може да издава варанти и привилегировани акции след промени в устава, приети на извънредно общо събрание, проведено на 30 декември 2009, съобщи дружеството чрез БФБ.

Промените овластяват съвета на директорите (СД) в срок до 5 години по свое усмотрение да увеличава капитала на дружеството до достигане на 50 млн. лв. чрез издаване на нови акции (вкл. и привилегировани), варанти и конвертируеми облигации.

За същия срок СД е овластен да издава и корпоративни облигации на обща стойност до 50 млн. лв., като определя по свое усмотрение параметрите по емисиите.

На общото събрание бе гласувано също за освобождаването на Татяна Николаева Пелитева като член на съвета на директорите.

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт вече подготвя проспект за увеличение на капитала с обикновени акции.

През миналия месец компанията изплати дивидента си за 2008 г. в размер на 5,57 млн. лв., или 1,16 лв. брутно на акция. 

Последната сделка на БФБ с акциите на дружеството е от 28 декември на цена от 2,99 лв., което представлява понижение от 6,6% спрямо цената, регистрирана три месеца преди това.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още