IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Апартаментите в Манхатън продължават да поевтиняват

Цените на апартаментите в Манхатън се понижиха за трето поредно тримесечие заради загубите на работни места на Wall Street

14:57 | 05.01.10 г.
Апартаментите в Манхатън продължават да поевтиняват

Цените на апартаментите в Манхатън се понижиха за трето поредно тримесечие заради загубите на работни места на Wall Street, които пресушиха търсенето. Спадът на цените на апартаментите през четвъртото тримесечие на 2009 г. достигна 21% спрямо пика на пазара.

Медианната цена се понижи с 10% до 810 хил. долара през четвъртото тримесечие спрямо година по-рано, сочат данни на нюйоркската компания за оценки на имоти Miller Samuel Inc. и агенцията Prudential Douglas Elliman Real Estate, цитирани от Bloomberg.

Броят на продажбите е скочил с 8,4% до 2473, след като по-ниските цени са увеличили сделките над 10-годишната им средна стойност.

Цените на апартаментите продължават да падат, след като през ноември в Ню Йорк беше регистрирано ниво на безработица от 10%. Загубата на над 184 хил. работни места във финансовия сектор в Северна и Южна Америка все още влияе на Ню Йорк. Градът е загубил 25 200 работни места от сектора за 12-те месеца до края на ноември.

Други отчети за пазара на имоти в Манхатън също сочат общ спад на цените. Според агенцията Corcoran Group медианната цена за апартамент се е понижила с 15% спрямо година по-рано. От Brown Harris Stevens и Halstead Property LLC отчитат намаление от 11% , а от StreetEasy.com казват, че спадът е 10%.

Броят на апартаментите за продажба е намалял с 25% спрямо предходната година до 6851, сочат данните на Miller Samuel и Prudential. Десетгодишната средна стойност на тримесечния инвентар за продажба е 7094 единици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още