IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Equest не спира с продажбите – този път сделката е в Румъния

Фондът продаде дял в проект в Букурещ, чиято обща стойност бе 34 млн. евро

12:49 | 30.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Equest не спира с продажбите – този път сделката е в Румъния

Инвестиционният фонд Equest Balkan Properties plc (EBP) обяви поредната си продажба на активи в региона, броени дни след като сключи споразумение за продажба на проект от смесен тип в Белград.

В ново съобщение от вторник от компанията обявяват, че са постигнали споразумение за продажбата на дял от 75% в своето дъщерно дружество Trigon Properties BV. То притежава проект за изграждане на комплекса от смесен тип Euro Car Park в Букурещ.

Купувач е Hilburg International Limited.

Според условието на споразумението Equest ще получи в брой 500 хил. евро, като наред с това купувачът ще осигури и гаранция в размер на 320 хил. евро на неназована „местна институциия“, която ще освободи гаранцията, която преди това е била предоставена от EBP.

Подобно на досегашните сделки, фондът смята да използва приходите от продажбата, за да заздрави работния си капитал.

Сделката се очаква да бъде финализирана през януари.

Equest придоби дял от 75% в Trigon Properties през 2007 г. Компанията е единственият собственик на румънското дружество Man Construct-UN-Impex SRL, което притежава 49-годишна концесия върху терен в 3-ти район в централен Букурещ. Последната има разрешително да изгради комплекс от 800 паркинга и 10 хил. кв. м офиси и търговски площи.

Първоначалната сума на придобиване бе 2,75 млн. евро, като компанията пое задължение и за последващи инвестиции в проекта на обща стойност 33,8 млн. евро.

От информация на сайта на Equest става ясно, че „концесията върху терена е проект, който компанията все още проучва“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 30.12.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още