IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственици на земи край Равда на протест

Иска се отмяна на акта за публична държавна собственост на сгради и на пътна мрежа, изградени върху територията, за която те имат реституционни претенции

15:46 | 29.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Собственици на земи край Равда на протест

Собственици на земи в местността „Акротирия“ край Равда се канят да протестират и подготвят гражданско неподчинение, съобщи БТА. Искането им е за отмяна на акта за публична държавна собственост на сгради и на пътна мрежа, изградени върху територията, за която те имат реституционни претенции.

Трийсетина собственици на земи в тази местност днес връчиха протестна декларация на кмета на Несебър Николай Димитров.

Областната управа е актувала имоти и сега те се стопанисват от Националната спортна академия. Спорът за земята продължава около десет години.

Цялата територия е 180 декара. Тя е на първа линия до морето. Има и плаж, който също се стопанисва от академията.

Община Несебър и наследници имат нотариални актове и кадастрални скици, които доказват правото им на собственост върху земята. Достъпът до терена обаче е ограничен.

Кметът Димитров смята по съдебен път да оспори акта за публична държавна собственост на сградите, които са изградени на спорната земя и се стопанисват от Националната спортна академия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още