IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фонд с проект за 1 млрд. евро на Черно море привлече 912 хил. евро капитал

В началото на януари се очаква книжата на Madara Bulgarian Property Fund да спрат да се търгуват на Лондонската борса

14:10 | 28.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд с проект за 1 млрд. евро на Черно море привлече 912 хил. евро капитал

Инвестиционният фонд Madara Bulgarian Property Fund, който имаше планове за развитие на мащабен комплекс в близост до Бяла на българското Черноморие, обяви, че е привлякъл допълнително финансиране от близо 912 хил. евро.

Компанията осъществи емисия на права, която е била записана на приблизително 76%.

Над 18,233 млн. права са били записани, което представлява 911 700 евро.

В началото на декември от фонда съобщиха, че смятат да осъществят увеличение на капитала чрез издаване на 24 млн. обикновени акции на цена от 0,05 евро. За сравнение цената на затваряне на книжата на фонда към 1 декември бе 0,12 евро на акция.

От фонда бяха обявили планове за продажба на активите у нас, в случай че не бъде осигурено финансиране за проекта за ваканционен комплекс, инвестицията в който бе оценена на 1 млрд. евро.

В средата на тази година от Madara обявиха, че временно спират проекта поради липса на финансиране.

Наред с това от новото съобщение на Madara става ясно, че тя е подала заявление за прекратяване на регистрацията на Лондонската борса, като се очаква книжата на компанията да спрат да се търгуват на 6 януари 2010 г.

На 1 декември от компанията изпратиха циркулярно писмо до акционерите си във връзка с рисковете, свързани със запазване на акции във фонда след прекратяване на регистрацията на акциите на борсата. От фонда съветват акционерите да продадат книжата си преди датата на прекратяване, тъй като след това няма да има платформа, на която те да се търгуват, което ще доведе до много ограничена ликвидност и трудности при тяхната реализация.

В началото на декември от Madara коментираха за Investor.bg, че обмислят редица възможни решения на финансовите затруднения, които препятстват развитието на проекта у нас. Сред тях са привличането на финансов партньор, както и цялостната продажба на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още