IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Equest с поредна продажба – този път в Сърбия

Общата цена на сделката е 22,7 млн. евро

12:19 | 28.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Equest с поредна продажба – този път в Сърбия

Инвестиционният фонд за имоти Equest Balkan Properties plc (EBP) продължава да се освобождава от „ненужните“ си активи в България и региона, като този път сключи поредната сделка за продажбата на свое дъщерно дружество, притежаващо имоти в Сърбия.

Наскоро от фонда обявиха, че са постигнали споразумение за продажбата на компанията Elgin BV, в която фондът притежаваше 100%. Дъщерното дружество е собственик на проект със смесено предназначение в Белград, наречен Apollo.

Купувач е Sunville Corporation N.V.

Според условията на споразумението купувачът ще заплати сумата от 1,9 млн. евро в брой, като ще поеме и всички задължения на придобитата компания на обща стойност от 20,8 млн. евро, с което общата цена на сделката става 22,7 млн. евро.

Приходите от сделката ще бъдат използвани за заздравяване на работния капитал на Equest, съобщават от фонда.

Според оценка на компанията от 30 юни 2009 г. продадената инвестиция се оценява на 25 млн. евро. Сделката се очаква да бъде финализирана през февруари 2010 г.

В началото на миналия месец EBP продаде контролен дял в проекта със смесено предназначение на мястото на бившето кино Сердика в София за 7,34 млн. евро.

В началото на декември пък друг фонд от групата, Equest Investments Balkans Ltd (EIB), продаде бившата фабрика за автомобили „Родакар“ във Варна за близо 10 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още