IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефовете на Fannie и Freddie със заплати между 4 и 6 млн. долара

Възнагражденията на ръководителите на двете институции трябва да бъдат разкрити публично

18:23 | 24.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шефовете на Fannie и Freddie със заплати между 4 и 6 млн. долара

Регулаторните органи в САЩ предвиждат утре да разкрият възнгражденията на висшия мениджмънт на ипотечните компании Fannie Mae и Freddie Mac. Според информация на запознати с въпроса изпълнителните директори на двете дружества са спечелили по между 4 и 6 млн. долара, въпреки че годината бе доста тежка за жилищния пазар.

Източниците, които са пожелали анонимност, посочват, че възнагражденията са били одобрени от финансовото министерство на САЩ, както и от регулаторния орган, който пряко надзирава дейността им – Federal Housing Finance Agency, предава АР.

Fannie Mae и Freddie Mac, които бяха национализирани през септември 2008 година, получиха животоспасяваща помощ от 111 млрд. долара от държавата, за да могат да оцелеят.

Очаканията са, че ръководителите на двете компании ще получат сходни по размер възнаграждения. Те по всяка вероятност ще бъдат изплатени кеш, тъй като акциите на дружествата се търгуват по доста ниски цени, допълва агенцията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още