IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дават 20 млн. лв. за ремонт на студентските общежития и столове през 2010

Базовият норматив за издръжка на обучението на студент в държавните висши училища е 866 лв.

15:22 | 23.12.09 г.
Дават 20 млн. лв. за ремонт на студентските общежития и столове през 2010

През следващата година за ремонт и обзавеждане на студентските общежития и столове са предвидени 20 млн. лв., съобщиха от пресслужбата на правителството.

Базовият норматив за издръжка на обучението на студент в държавните висши училища е 866 лв. Държавната субсидия за храноден в студентските столове е до 3,20 лв., а за леглоден в общежитие до 1,15 лв. Месечната парична помощ при ползване на свободно наета квартира е до 35 лв.

Правителството прие постановлението за изпълнението на държавния бюджет за 2010 г., с което се регламентира предназначението и размерът на субсидиите за юридическите лица с нестопанска цел, на субсидиите за нефинансови предприятия, капиталовите трансфери и целевите разходи, както и редът за тяхното предоставяне и отчитане.

Капиталовият трансфер за НК „Железопътна инфраструктура“ е 90 млн. лв., за „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД - 20 млн. лв., ДП „Пристанищна инфраструктура“ - 9 млн. лв., БЧК - 800 хил. лв. и „Студентски столове и общежития“ ЕАД - 630 хил. лв.

Всички първостепенни разпоредители с бюджетни кредити, които за следващата година имат планирани капиталови разходи над 2 млн. лв. ще трябва да вложат минимум 150 хил. лв. за подобряване на достъпа на хората с увреждания до административните сгради, е записано в документа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още