IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подновяват строителството на спортната зала в София в средата на януари

Строежът е спрян, за да може Министерството на физическото възпитание и спорта да избере фирма за надзор на строителните работи

12:03 | 23.12.09 г.
Подновяват строителството на спортната зала в София в средата на януари

Строителството на спортната зала в София ще бъде възстановено около 10-15 януари, съобщи пред журналисти днес Симеон Пешов, президент на „Главболгарстрой“, която е изпълнител на строителството на обекта, цитиран от БТА.

Строежът е спрян, за да може Министерството на физическото възпитание и спорта да избере фирма за надзор на строителните работи. Очаква се тази фирма да бъде определена на 28 декември, след което да направи преглед на извършените досега строителни дейности.

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов заяви, че строителството на залата ще бъде спряно, докато не бъде избрана фирма за строителен надзор.

Площта на залата е намалена, защото са отпаднали някои предварително предвидени тераси, но обемът й се запазва, уточни Пешов. Броят на местата, седящи и правостоящи, е увеличен от 15 000 на 17 500. Ще има 700 места за паркиране, което според Пешов „е в рамките на нормалното за такава зала“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още