IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Област Варна завежда дело за собственост върху хотел в Златни пясъци

Петзвездната база е построена срещу уговорката да се изгради нова сграда за Колежа по туризъм, но учебното заведение още не е получило своята база

14:44 | 22.12.09 г.
Област Варна завежда дело за собственост върху хотел в Златни пясъци

Областната администрация във Варна завежда съдебно дело, за да получи собственост върху хотел „Хелиос“ в комплекса Златни пясъци, съобщи областният управител Данчо Симеонов.

Петзвездната база е построена срещу уговорката фирмата бързо да изгради нова сграда за Колежа по туризъм в крайморския град. Учебното заведение все още не е получило своята база. Поради тази причина от областната управа завеждат съдебно дело, тъй като държавата реално притежава почти целия хотел, обясни Симеонов, цитиран от БТА.

Областният управител съобщи, че след Нова година няма да се правят съкращения в администрацията. Освободените щатни бройки за заместник-областни управители ще бъдат трансформирани и всъщност ще бъдат назначени още юристи.

Една от най-важните задачи на администрацията през следващата година ще бъде работата по изграждане на рибарско пристанище във Варна, посочи още Симеонов. По думите му за създаването на порта има няколко подходящи терена в района на езерото край града.

Симеонов каза още, че след празниците ще издаде заповед за освобождаване на сградата, в която сега се помещават съюзите на писателите и на художниците. Двете организации все още не са платили наемите си, като сумата надхвърля 70 хил. лева. Симеонов бе категоричен, че сградата няма да се приватизира, а в нея ще бъдат други наематели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още