IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Краят на един от най-големите фалити на пазара на имоти в Румъния

Ликвидираха нереализиран проект за изграждане на 6 хил. жилищни единици до Букурещ

14:00 | 19.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Краят на един от най-големите фалити на пазара на имоти в Румъния

Мащабен жилищен проект в Румъния, който така и не бе реализиран, бе ликвидиран тази седмица чрез търг в един от най-големите банкрути на румънския пазар на имоти.

PricewaterhouseCoopers (PwC), ликвидаторът на проекта, е продал терен от 1,25 млн. кв. м в румънския град Креведия в близост до Букурещ, на търг за общо 11,17 млн. евро.

„На търга се яви един единствен купувач, който пожела да остане анонимен, докато бъде финализирана документацията“, коментира Сперанта Мунтеану, директор Бизнес преструктурирания в PwC Румъния.

По оценка на групата британски инвеститори, които са управлявали портфолиото преди фалита, стойността на терена е била 42 евро на кв. м към юни 2008 г., пише ZF. Сделката за ликвидацията на проекта EFG Crevedia Development е била сключена на цена от 9 евро на кв. м, което е със 75% по-ниско от миналогодишната цена.

Средствата ще бъдат използвани за изплащане на част от дълга на инвеститорите към Raiffeisen, отпуснат за закупуване на парцела, върху който е трябвало да бъде изграден „мини град“ от 6 хил. жилищни единици. Към началото на годината общата стойност на кредита е бил в размер на 21 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още