IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разкриха ипотечна измама за 50 млн. паунда във Великобритания

На база на завишени цени, подправени оценки и договори за наем, обвиняемите са получили ипотеки за 50 млн. паунда

13:08 | 19.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Разкриха ипотечна измама за 50 млн. паунда във Великобритания

Шестима директори и собственици на компании за имоти във Великобритания са били обвинени в заговор по съставянето на измамна ипотечна схема на стойност 50 млн. паунда.

Предполага се, че обвиняемите, които ще се изправят пред съда на 4 януари, са автори и участници в редица измамни сделки, чрез които са получили банкови кредити, обезпечени с шест имота.

От британското Бюро за измами в големи размери (SFO) твърдят, че всеки един от имотите е бил прехвърлян чрез серия от транзакции на „много завишени цени“ между компаниите, контролирани от всеки от обвиняемите и неговите партньори.

В обвинтелния акт се твърди, че на база на тези „крайно завишени цени, подправени оценки на имотите и фалшиви договори за наем, обвиняемите са кандидатствали и са получили ипотечно финансиране на обща стойност почти 50 млн. паунда“.

След това те са престанали да обслужват задълженията си по ипотеките, което довело до значителни загуби за кредиторите.

Един от обвиняемите, Йън МакГари, е бивш директор на офиса в лондонското Сити на консултантската компания Dunlop Haywards, част от британската компания за управление на бизнес и жилищни имоти Erinaceous, пише PropertyWeek.

Самият МакГари е обвинен в ипотечна измама за 10 млн. паунда, по която следствието работи още от 2006 г. пише в. Таймс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още