IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fannie, Freddie и Citigroup спират изземването на имоти за празниците

Нито едно семейство не би трябвало да е изправено пред възможността да го изгонят от дома му по време на празниците, коментира шефът на Fannie Mae

11:09 | 18.12.09 г.
Fannie, Freddie и Citigroup спират изземването на имоти за празниците

Американските ипотечни компании Fannie Mae и Freddie Mac обявиха, че спират изземването на недвижими имоти за около 2 седмици, давайки временна почивка за кредитополучателите с просрочени ипотеки за празниците.

Двете контролирани от държавата компании няма да изземват имоти от утре до 3 януари.

„Нито едно семейство не би трябвало да е изправено пред възможността да го изгонят по дома му по време на празниците“, посочва в изявление, цитирано от AP, Майкъл Уилямс, главен изпълнителен директор на Fannie Mae.

По-рано в четвъртък Citigroup Inc. обяви 30-дневно прекратяване на изземванията до 17 януари, което касае около 4 хил. кредитополучатели. Fannie и Freddie не са изчислили колко собственици на жилища ще имат полза от обявения гратисен период.

Миналата зима повечето големи кредитори преустановиха изземванията, докато администрацията на президента Барак Обама разработи програмата за модификации на заеми на стойност 75 млрд. долара. След като изтече срокът на тогавашното прекратяване обаче беше отбелязан нов ръст на изземванията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още