IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Старите апартаменти в Гърция поевтиняват по-рязко от новите

Продажните цени на апартаментите в страната са се понижили през първите девет месеца на годината с 3,8% на годишна база

16:25 | 17.12.09 г.
Старите апартаменти в Гърция поевтиняват по-рязко от новите

Продажните цени на апартаментите в Гърция са се понижили през първите девет месеца на годината с 3,8% на годишна база, сочат данни на централната банка на страната, като при по-старите имоти се наблюдава по-рязка ценова корекция.

Данните на банката сочат, че понижението на цените на апартаментите, построени преди повече от пет години, достига 4,7% спрямо спад от 2,4% на цените на новите апартаменти.

„Това изглежда отразява относително по-високата гъвкавост на цените на новопостроените жилища, които се предлагат от строителните компании”, се посочва в съобщение на банката, цитирано от Kathimerini.

Данните, публикувани за първи път, са част от усилията на централната банка да увеличи потока от информация, която измерва състоянието на пазара на имоти в страната.

Измененията на цените на жилищата варират в различните райони.

Цените на апартаментите в Гърция са паднали с 5,1% на годишна база за деветмесечието, с 6% в Солун и с 3% в други големи градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още