IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

94% от румънските купувачи търсят стари апартаменти

Към момента цената на кв. м използваема площ на апартамент старо строителство е средно 1194 евро в сравнение с 1381 евро през ноември

12:03 | 16.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
94% от румънските купувачи търсят стари апартаменти

Общо 94,3% от купувачите на жилища в Румъния се интересуват от апартаменти старо строителство и едва 5,7% търсят нови апартаменти.

Решаващ фактор е цената и интересът към старите апартаменти е диктуван от покупателната способност на потенциалните купувачи, сочи анализ на портала за имоти imobiliare.ro.

Към момента цената на кв. м използваема площ на апартамент старо строителство е средно 1194 евро в сравнение с 1381 евро през ноември.

Най-голям интерес има към двустайни апартаменти, като около една трета от купувачите се интересуват от тристайни жилища. Едва 7% от запитванията са за маломерни апартаменти, сочи проучването, цитирано от Wall-Street.ro.

Що се отнася до апартаментите в Букурещ, там също интересът е най-висок към апартаменти старо строителство. Общо 46% от клиентите се интересуват от двустайни жилища, а 31% - от тристайни.

Анализът е проведен през ноември сред 184 хил. уникални посетители на портала за имоти.

Редица представители на пазара на имоти в Румъния очакват цените на жилищата да се повишат през 2010 г.

Една от причините е въвеждането на задължителен енергиен сертификат за всички имоти, които ще се продават или отдават под наем в страната от 1 януари, което ще доведе до оскъпяване с до 10%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още