IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прекратяват концесията за още един плаж

Правителството ще прекрати едностранно концесията за "Малък плаж-Лозенец" в община Царево поради неизпълнение на основни задължения и условия по концесията

12:12 | 09.12.09 г.
Прекратяват концесията за още един плаж

Правителството ще прекрати едностранно концесията за „Малък плаж-Лозенец“ в община Царево. Договорът, сключен с „Тема 2“ ООД през декември 2004 г., се преустановява поради неизпълнение на основни задължения и условия по концесията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проверки на междуведомствена работна група, извършени през юли и август, са установили липсата на втори спасителен пост, необорудван медицински пункт, а зоната за свободно разполагане на принадлежности от туристите е била по-малко от определената от закона – 50% от активната плажна площ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството е упълномощен да предприеме необходимите действия за приемане на обекта в 30-дневен срок от датата на прекратяването на договора и за събирането на дължимите суми по съдебен ред.

Миналата седмица правителството прекрати едностранно и концесията за плаж „Иракли” в община Несебър с „Партнърс комерс” ЕООД поради неизпълнение на основни задължения, както и заради това, че концесионерът не е започнал изпълнение на инвестиционната си програма за текущата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още