IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Големите предложения за големи хотели в България

Множество български хотели се предлагат за продажба във FT, информацията за обектите обаче тъне в мъгла

11:26 | 07.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Големите предложения за големи хотели в България

Български хотели и недвижими имоти се предлагат за продажба при интересни условия в модула с инвестиционни предложения на Financial Times Business for Sale. Проверка на Investor.bg показа, че за продан са обявени няколко хотела в основните ни курорти, както и земи в столицата и други атрактивни дестинации.

В голяма част от обявите липсва подробна информация за обектите, като в много оферти не е посочена дори продажната цена. Съвсем малък брой от предложенията дават пълни данни като годишни приходи и печалби, като в повечето случаи и за трите показателя е използвана една и съща сума.

Така например има обява за хотел на Златни пясъци, чието име не е посочено, с продажна цена 21 млн. долара. Интересното е, че в обявата са посочени приходи и нетна печалба, които също възлизат на по 21 млн. долара.

Сред офертите има и предложение за продажба на хотел Seagull във Варна, като продажната цена е 1,9 млн. долара. В обявата се казва, че обектът се намира на точно 110 крачки от плаж Кабакум, както и до Варненския свободен университет, където според обявата учат 24 хил. студенти. Посоченият годишен приход от продажби е 90 хил. долара.

Хотел Белмонт в Пампорово се продава за 17 млн. долара, като в обявата се казва, че годишната печалба на обекта е над 2,5 млн. долара. Това според информацията се постига с годишен приход от 2,6 млн. долара. Самият хотел е четиризвезден, като разполага с над 10 хил. кв. м застроена площ.

Интересно съотношение приходи/печалба има и при хотелски комплекс с бензиностанция, намиращ се във Видин. Според обявата приходите от продажби варират в границите 500 хил. - 1 млн. долара, а печалбата е 625 хил. долара. Такава е и цената, която собствениците искат от бъдещия инвеститор. Името на комплекса обаче не е посочено.

Една от най-интересните като цена оферти е тази за хотел, намиращ се в центъра на София. Към нея обаче не са дадени никакви подробности освен офертната цена на обекта – 21,7 млн. долара.

Това обаче не е най-скъпото предложение от каталога на Financial Times. Лидерството се държи от четиризвездния комплекс Penelope Palace в Поморие, чиято цена е 36 млн. долара. Проектът все още не е завършен, а в обявата е посочено, че това се очаква да стане през 2010 година.

Други интересни оферти предлагат хотел в Самоков срещу цена от 4,57 млн. долара, хотел в Чифлика за 5,5 млн. долара, както и хотел в Пловдив на цена от 2,5 млн. долара. Имената на трите обекта не са посочени в обявите за продажба.

На вниманието на инвеститорите е предоставен и наполовина построен хотел в Слънчев бряг на цена от 1,1 млн. долара, както и парцел от 782 кв. м с право на строеж до столичния булевард Тодор Александров на цена 4,8 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още