IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обемът на продажбите на имоти в Дубай скочил с над 50% през октомври

Стойността на продажбите на апартаменти е нараснала с 34% спрямо септември, докато тази на сделките с вили се е повишила с близо 70%

08:30 | 02.12.09 г.
Обемът на продажбите на имоти в Дубай скочил с над 50% през октомври

Общата стойност на продажбите на апартаменти и вили в Дубай през октомври се е повишила с над 50% в сравнение с предходния месец, съобщи представител на бизнеса, цитиран от Arabian Business.

Скокът на продажбите разкрива обрат на тежко засегнатия от кризата пазар на имоти в емирството, казва Хамас Буамин, генерален директор на дубайската търговско-индустриална камара, като се опира на официални данни от държавната агенция Dubai Land Department.

По думите му стойността на продажбите на апартаменти е нараснала с 34% спрямо септември, докато тази на сделките с вили се е повишила с близо 70%. Буамин обаче не посочва конкретните обеми на продажбите.

Стойността на сделките със земя в Дубай почти се е удвоила (ръст от 96,6%) през октомври.

По думите на Буамин ръстът се дължи основно на факта, че търсенето се е засилило заради повишените очаквания за сигурността на пазара на труда и лесен достъп до финансиране.

Вчера стана известно, че закъсалият инвестиционен фонд Dubai World е започнал „конструктивни“ разговори с банки за преструктурирането на 26 млрд. долара от дълговете си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още