IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелци ще инвестират 200 млн. евро в молове в Сърбия

Предвижда се строителството на до 15 търговски центъра от открит тип

11:57 | 30.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Израелци ще инвестират 200 млн. евро в молове в Сърбия

Две израелски компании за имоти са създали смесено дружество, което ще инвестира 200 млн. евро в изграждането на търговски центрове в Сърбия.

Компанията планира да построи до 15 центъра в страната, първият от които ще бъде отворен във втория по големина град в Сърбия – Нови Сад, съобщава Globes.

Смесеното дружество е било създадено в средата на миналата година от компанията BIG Shopping Centers (BIG), специализирана в изграждането на открити молове (open-air mall), и базираната в Амстердам Central European Estates NV, която има редица проекти в Централна и Източна Европа.

Новата компания ще инвестира 40 млн. евро, в които влиза и стойността на земята, за проекта на мола в Нови Сад, който се очаква да бъде завършен до края на 2010 г.

По данни на инвеститорите това ще бъде първият търговски комплекс от типа „ритейл парк“. Той се изгражда на терен от 90 хил. кв. м, като ще разполага с 30 хил. кв. м отдаваема площ и ще има 1500 паркоместа.

За в бъдеще са предвидени молове и в градове като Шабац, Ягодина и други части на страната.

BIG управлява 11 търговски центъра в Израел с обща площ от 160 хил. кв. м, като в момента изгражда нови девет.

Central European Estates инвестира и изгражда различни бизнес и хотелски проекти в Холандия, Румъния, Сърбия, Черна Гора, Унгария и др.

Тя е собственост на Юли Офер, брат на родения в Румъния бизнесмен с еврейски произход Сами Офер. През 50-те години на миналия век те създават Ofer Brothers Group – една от най-големите частни транспортни компании в света. Днес тя развива дейност в областта на авиацията, високите технологии, дяловите инвестиции, медиите и недвижимите имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още