IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов: Ще помогнем на строителния бизнес

Как точно – ще стане ясно през следващата седмица

13:29 | 27.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов: Ще помогнем на строителния бизнес

Правителството ще помогне на строителния бизнес, тъй като той дава работа на много хора, а постигнатото се вижда и ползва от гражданите. Това е казал министър-председателят Бойко Борисов пред ръководството на Камарата на строителите в България, цитиран от правителствената пресслужба.

Надяваме се с подкрепата на банките да помогнем на сектора, защото в условията на криза трябва да бъдем гъвкави, е заявил премиерът.

В срещата са участвали вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министрите Росен Плевнелиев, Нона Караджова и Мирослав Найденов.

Пред премиера строителните предприемачи са заявили, че сериозен проблем пред бизнеса са междуфирмената задлъжнялост и забавените плащания по проекти, финансирани от държавата.

Представителите на строителния бизнес са отбелязали още, че предишното правителство им е възлагало изпълнението на договори, за които не са предвидени средства, „а за разплащането им се е разчитало на излишъците в бюджета“.

Засега не става ясно какви точно ще са мерките за подкрепа на строителния бизнес, като в съобщението се уточнява само, че през следващата седмица ще има нова среща на премиера с представителите на строителната камара. На нея се очаква да бъдат набелязани стъпки за разрешаване на проблемите в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още