IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правителството размисли за покупката на 200 апартамента за военните

МС промени две решения и отмени трето за сключване на договори за покупка на имоти в полза на държавата

13:24 | 25.11.09 г.
Правителството размисли за покупката на 200 апартамента за военните

Правителството промени две решения и отмени трето от юни и юли тази година за сключване на договори за покупка на имоти в полза на държавата и предоставянето им за управление от Министерството на отбраната (МО). Това съобщи правителствената информационна служба.

Промяната означава, че военното ведомство няма да купи около 200 апартамента и гаража в градовете Шумен, Пловдив, София и Велико Търново. За тези имоти не са предприемани действия за сключване на договори за покупко-продажба.

С промените ще бъдат ограничени разходите на бюджетни средства, а ресурсите ще бъдат насочени към постигане на способности на въоръжените сили и за реализация на отбранителната политика на Министерството на отбраната, се посочва в съобщението.

През август министърът на отбраната Николай Младенов заяви, че не би било реалистично да се продължи до края на годината програмата за купуване на апартаменти за военните заради бюджетната ситуация.

В началото на 2009 г. министерството обяви планове да купи жилища в 19 града в страната. Като нуждаещи се от имот бяха посочени над 16 хил. военни. Освен да купува, МО смяташе и да строи апартаменти, като през април предишният военен министър Николай Цонев обяви, че ще се изгражда проект за жилищен комплекс във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още