IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов фонд ще инвестира 400 млн. евро в аутлети в Европа

Компанията ще инвестира в осем проекта за аутлети в Италия, Хърватска, Гърция, както и в Мароко, с обща площ от 150 хил. кв. м

13:40 | 24.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов фонд ще инвестира 400 млн. евро в аутлети в Европа

Белгийската компания за търговски имоти Europ Invest обяви планове да създаде инвестиционен фонд с капитал от 400 млн. евро, който ще развива търговски обекти от типа аутлет в различни части на Европа.

Компанията ще инвестира в осем проекта за аутлети в Италия, Хърватска, Гърция, както и в Мароко, с обща площ от 150 хил. кв. м.

Първият от тях ще отвори врати през есента на 2010 г. и ще бъде изграден във Флоренция, като в Италия са предвидени още два подобни центъра в по-малки градове на страната.

Друг от аутлетите, с площ от над 20 хил. кв. м, ще бъде отворен в Хърватска на 40 км. от Загреб.

Компанията смята да изгради и търговски център на 30 км. от Атина с площ от 30 хил. кв. м. Сред неговите потенциални клиенти от компанията смятат, че са голяма част от 14-те млн. туристи, които посещават региона всяка година. Около 4 млн. души живеят и работят в радиус от 90 минути път с кола от локацията, избрана за Athens Village. Той ще има над 130 магазина, както и барове и ресторанти. Центърът, който ще разполага с 2 800 паркоместа, се предвижда да бъде отворен през 2011 г.

Освен тези проекти Europ Invest ще развие и два търговски комплекса в Мароко, съответно в Маракеш и Казабланка.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още