IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Home Depot изненада приятно

Компанията повиши очакванията си за годината след силните резултати за третото тримесечие

15:34 | 17.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Home Depot изненада приятно

Американската компания Home Depot публикува по-добри от предварително очакваните резултати и подобри прогнозите си за цялата година. Въпреки добрите резултати и стабилизацията, изпълнителният директор на компанията предупреди, че „все още има голямо напрежение в жилищния сектор“.

През третото тримесечие на фискалната година, което обхваща трите месеца до 1 ноември, компанията е постигнала печалба от 689 млн. долара, или 41 цента на акция. За същия период на миналата година положителният резултат на Home Depot е бил 756 млн. долара, или 45 цента на акция, предава CNBC.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба в размер на 36 цента на акция.

Продажбите на Home Depot са се свили с 8 на сто до 16,36 млрд. долара, което също е по-добре от прогнозите. Те бяха за продажби в размер на 16,28 млрд. долара.

Причината за подобрените резултати е съкращаването на разходите на компанията още преди изострянето на кризата. Това позволява на компанията да очаква по-добри резултати от предишните прогнози. Актуалните очаквания са за печалба от около 1,55 долара на акция, което е спад от 13 на сто спрямо 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още