IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проблемните ипотеки в САЩ с нов ръст

Увеличението на просрочените плащания обаче се забавя за трето поредно тримесечие

09:51 | 17.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Проблемните ипотеки в САЩ с нов ръст

Проблемите на ипотечния пазар в САЩ остават сериозни, макар да се наблюдава известно подобрение на ситуацията. Това се вижда от данните за проблемните ипотеки, които се увеличават отново през третото тримесечие на годината. Добрата новина е, че статистиката отчита забавяне на увеличението на показателя за трето поредно тримесечие.

За трите месеца до 30 септември 6,25 на сто от ипотечните заеми в САЩ са се движели със забавяне на плащанията от 60 или повече дни, показват данни на агенция TransUnion. Това е с 58 на сто повече от същия период на миналата година, предава АР.

Счита се, че подобно забавяне превръща ипотеката в проблемна и е първата стъпка към обявяването на кредита за просрочен.

Увеличението на проблемните заеми е 7,6 на сто спрямо предходното тримесечие. Това е доста по-малък ръст от измереното повишение от 11,3 на сто през второто тримесечие и увеличението от 14 на сто през първото.

Статистиката, която стои в основата на изчисленията на TransUnion, включва 27 млн. ипотечни кредита в САЩ. Очакванията на агенцията са през последното тримесечие на годината да бъде отчетено повишение от 7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още