IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джими Картър строи къщи в Камбоджа и Виетнам

Картър и съпругата му Розалин са сред 3000 доброволци от 25 страни, които тази седмица работят с организацията за построяване и ремонтиране на къщи в Тайланд, Виетнам, Китай, Камбоджа и Лаос

08:27 | 17.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Джими Картър строи къщи в Камбоджа и Виетнам

Бившият американски президент Джими Картър участва в кампанията на благотворителната организация “Хабитат за хуманност” за построяването на домове за 50 хил. семейства, живеещи по поречието на река Меконг, съобщи AP.

Картър и съпругата му Розалин са сред 3000 доброволци от 25 страни, които тази седмица работят с организацията за построяване и ремонтиране на къщи в Тайланд, Виетнам, Китай, Камбоджа и Лаос.

Съгласно петгодишния проект в Камбоджа се изграждат къщи за семейства, които в момента живеят на бунище. Във Виетнам програмата ще подпомогне рибари, които засега живеят на лодките си, а в Китай ще бъде построен жилищен блок в провинция Съчуан, която понесе големи разрушения след земетресението през 2008 г.

„Имаме възможност да помогнем на семействата да подобрят условията си за живот в регион, където много хора живеят при плачевни условия”, казва Картър, облечен в спортна риза, дънки и маратонки.

В понеделник бившият президент и съпругата му участваха в строежа на домове в северната тайландска провинция Чанг Май, където ще бъдат построени 82 къщи в чест на крал Пумипон Адулядет, който следващия месец навършва 82 години.

От основаването си през 1976 г. „Хабитат за хуманност” е построила и ремонтирала над 300 000 къщи в цял свят, осигурявайки подслон на 1,5 милиона души.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още