IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френската Icade продава жилища за 2 млрд. евро

Обект на сделката са 28 хил. жилища, които се отдават под наем

17:06 | 16.11.09 г.
Френската Icade продава жилища за 2 млрд. евро

Френската компания Icade SA е постигнала споразумение да продаде по-голямата част от жилищните си имоти за около 2 млрд. евро на група, водена от публичното жилищно подразделение на най-големия й акционер, държавната Caisse des Depots et Consignations.

Societe Nationale Immobiliere, подразделение на CDC, и 25 публични и социални жилищни агенции ще придобият от Icade над 28 хил. жилища, които се отдават под наем, става ясно от изявление днес, цитирано от Bloomberg.

Отделно Icade ще прехвърли 4745 други единици на съвместни дружества на SNI, която също ще ги и управлява.

Icade обяви в края на юни, че води ексклузивни преговори за продажбата на имотите на групата, начело със SNI. Цената беше намалена с 1%, а единиците бяха увеличени с още 2677 жилища, посочват днес от базираната в Париж компания.

Предвижда се продажбата да бъде финализирана до края на май.

От Icade се опитват да продават странични активи, за да привлекат средства за нови инвестиции в по-доходни проекти като развитие на търговски центрове и офиси в северната част на Париж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още